Nemci gube poverenje u NATO

© AP Photo / Rainer JensenBerlin
Berlin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemački istraživački centar analizirao je stavove korisnika društvenih mreža o NATO-u i došao je do podatka da je broj Nemaca koji negativno ocenjuju aktivnosti Alijanse u poslednjih nekoliko meseci porastao za 10 odsto.

Analitičari su istraživali šta korisnici društvenih mreža misle o aktivnostima NATO-a uopšte, a posebno o početku vojne obuke padobranskih jedinica Alijanse.

Vladimir Putin i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Nemci traže od Merkelove da se pomiri s Rusijom

Upoređujući podatke do kojih su došli sa prethodnim istraživanjem ove godine, došli su do zaključka da se 58 odsto ljudi u Nemačkoj protivi vojnom rešavanju potencijalnog sukoba.

Istraživanje je pokazalo da je akcije NATO-a, uključujući i one čiji je cilj povećanje napetosti u odnosima sa Rusijom, kritikovalo 68 odsto Nemaca, dok je 32 odsto podržalo aktivnosti Alijanse.

Nemački istraživački centar je analizirao više od 74 hiljade poruka korisnika društvenih mreža u 200 zemalja, u vezi sa aktivnostima NATO-a, uključujući i više od četiri hiljade postova u Nemačkoj.

„NATO nema zbog čega da se suprotstavlja Rusiji u Evropi. Sjedinjene Države to znaju takođe. Evropu će gurnuti u rat, dok će ’Ujka Sem‘ sve to gledati sa uživanjem na Si-En-En-u“, napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

„Amerikanci nas koriste kao topovsko meso protiv Rusije. Šta NATO traži u građanskom ratu u Ukrajini? Šta želi tamo?“, napisao je drugi.

Dakle, studija je pokazala da je u proteklih nekoliko meseci porastao broj Nemaca koji imaju negativan stav prema NATO-u.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala