Bez novca nema udaje u Saudijskoj Arabiji

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaMuslimanke
Muslimanke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Guverner provincije Meka i savetnik kralja Saudijske Arabije Salmana princ Halid el Fejsal poslao je lokalnim organima vlasti u svojoj provinciji ukaz kojim se ograničava veličina otkupa za nevestu na 50 hiljada reala (13,3 hiljade dolara) ako je nevesta devica i na 30 hiljada reala (8 hiljada dolara) ako nije devica, razvedena ili je udovica.

Razlog za ovaj korak je veliki porast broja neudatih žena zbog visoke otkupne cene koju traže njihove porodice. U vezi sa tim, mnogi Saudijci se žene strankinjama. U periodu od 2010. godine do 2014. godine, broj neudatih u Saudijskom kraljevstvu porastao je sa 1,5 miliona na 4 miliona.

Princ El Fejsal pozvao je i da se sazove konferencija guvernera i starešina plemena kako bi se utvrdio jedinstveni maksimalni otkup za neveste za čitavu teritoriju kraljevine.

Inicijativu princa podržala su i duhovna lica. Šeik Ali el Maliki, koji je odgovoran za sastavljanje bračnih ugovora u Džedi, rekao je lokalnim medijima da je bio svedok ugovora čija je suma otkupa dostigla 10 miliona reala (2,66 miliona dolara).

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala