Još jedno ubistvo tamnoputog tinejdžera u Sent Luisu

© AFP 2023 / MICHAEL B. THOMASPolicajci u Sent Luisu
Policajci u Sent Luisu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki policajci ubili su još jednog tamnoputog maloletnika tokom racije u severnom delu grada Sent Luis u saveznoj državi Misuri, javile su agencije.

Grupa gnevnih ljudi okupila se kod mesta incidenta, a neki od demonstranata skandirali su „Život crnaca vredi“, parolu koja je postala poznata tokom protesta zbog ubistva afroameričkog tinejdžera Majkla Brauna u susednom Fergusonu.

Policija, Ferguson - Sputnik Srbija
Ferguson: Pucnjava na obeležavanju godišnjice ubistva (Video)

Načelnik policije Sent Luisa Sem Dotson je na konferenciji za novinare rekao da su neki od okupljenih gađali pripadnike policije ciglama i flašama. Policajci su imali štitove za zaštitu, a upotrebili su i suzavac kako bi rasterali demonstrante.

Devet osoba je uhapšeno zbog ometanja saobraćaja i remećenja javnog reda i mira, saopštila je policija.

Dotson je saopštio da su policajci pretraživali jednu zgradu postupajući po nalogu za pretres iz koje su istrčala dva Afroamerikanca. Jedan od njih se okrenuo i uperio oružje na policajce, koji su zapucali i ispalili četiri hica.

Mladić koji je identifikovan kao 18-godišnji Mansur Bal-Bej podlegao je zadobijenim povredama, navodi Bi-Bi-Si.

Drugi mladić je pobegao, navodi Rojters.

Ubistvo tinejdžera dogodilo se dok su u toj oblasti aktivisti obeležavali godišnjicu ubistva Kadžima Pauela, tamnoputog muškarca kog je policija ubila dok im se približavao sa nožem u ruci, navodi britanska agencija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala