Euleks zabranio lekaru da poseti Ivanovića

© AP PhotoOliver Ivanović
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Porodica Olivera Ivanovića podnela je zahtev Euleksu da im omogući svakodnevne posete dok je u bolnici, jer je zbog štrajka glađu u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Direktoru bolničkog centra Milanu Ivanoviću, koji je na čelu tima za praćenje zdravstvenog stanja Olivera Ivanovića, Euleks je zabranio posete.

Sestra Olivera Ivanovića Nataša Ilić Ivanović za Sputnjik kaže da su juče uspeli samo na kratko da ga vide, ali da je njemu bilo izuzetno loše jer mu je pritisak bio vrlo visok.

Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Slučaj Ivanović: Pravo i pravda na ispitu 26. avgusta

„Ne znam šta da kažem… Oliver je očito izuzetak, jer je do sada bila praksa da svi koji se iz zatvora nađu u bolnici mogu na dnevnoj bazi da primaju posete porodice. Kod Olivera i u bolnici važe zatvorska pravila, tako da je dozvoljeno da ga po tri člana porodice posećuju dva puta nedeljno. Ne razumem kako da ga ubedimo da prestane da štrajkuje glađu ako nam ne dozvoljavaju da ga vidimo“, revoltirano kaže Nataša Ilić Ivanović.

Ona dodaje da je i direktoru bolničkog centra u Mitrovici Milanu Ivanoviću, šefu bolničkog tima koji brine o zdravlju Olivera Ivanovića, Euleks je zabranio posetu.

„Doktor Ivanović je zbog toga uputio protestno pismo Euleksu, ali oni nisu hteli da ga prime, pa je on pismo prosledio medijima. To je nečuveno“, kaže ona i dodaje da je čula da je i Marku Đuriću, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ulaz u pokrajinu zabranjen jer je nameravao da ga poseti u bolnici, ali i da razgovara sa srpskim poslanicima i članovima vlade u kosovskim institucijama, između ostalog i o Oliveru Ivanoviću.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala