Dodik: Izetbegović i SDA glavni kočničari napretka BiH

© AP Photo / /Amel EmricMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bosna i Hercegovina je proteklih godina imala priliku da ispuni uslove koje je od nje tražila Evropska unija, ali je to propustila da uradi, pre svega zbog Bakira Izetbegovića i Stranke demokratske akcije koji su glavni kočničari napretka, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik za današnji „Glas Srpske“.

Komentarišući stav lidera HDZ–aa BiH Dragana Čovića da će nakon promena u Federaciji BiH uslediti i rekonstrukcija Saveta ministara, Dodik je naglasio da je ovo rezultat nemogućnosti dogovora Bošnjaka i Hrvata i nesposobnosti vlasti na nivou BiH da rešava probleme.

Govoreći o pokušaju ubistva premijera Srbije Aleksandra Vučića na komemoraciji u Potočarima, predsednik Srpske je ponovio da Sud i Tužilaštvo BiH nisu zainteresovani da ovaj slučaj bude rešen jer su to, kako je naglasio, institucije političke manipulacije, a ne pravde.

„Da su istragu o pokušaju ubistva premijera Srbije sprovodili nadležni organi Republike Srpske do sada bi bili otkriveni, ne samo izvršioci, već organizatori i motivi“, zaključio je predsednik Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala