Rogozin nazvao Turčinova gnjidom

© Sputnik / Sergej Mamontov / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Rogozin
Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Rusije Dmitrij Rogozin odgovorio je na izjavu šefa Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine da je Evropa „izdala“ Ukrajinu, kao i da je SSSR zajedno sa „rajhom Hitlera“ započeo Drugi svetski rat.
Rogozin je oštro odgovorio na izjavu šefa SNBO Ukrajine Aleksandra Turčinova o „izdaji“ Evrope i o ulozi SSSR-a u Drugom svetskom ratu.
„Retka gnjida se krajem `80-ih godina nalazila na čelu Odeljenja za agitaciju i propagandu Dnjepropetrovskog oblasnog komiteta Komunističke omladine“, napisao je Rogozin na svom tviter nalogu.    

Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine je objavilo saopštenje Turčinova povodom 95-godišnjice Varšavske bitke. U njemu se govori da je Evropa „izdala“ Ukrajinu, zaključivši mir sa boljševicima 1921. godine. Osim toga, Turčinov je optužio SSSR da je zajedno sa „rajhom Hitlera“ započeo Drugi svetski rat.

Turčinov je u periodu od 1987. do 1990. godine bio sekretar Regionalnog komiteta Komunističe omladine i šef Odeljenja za agitaciju i propagandu Dnjepropetrovskog oblasnog komiteta Komunističke omladine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala