Putina ne zanima šta Porošenko priča

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin je bio danas sa predstavnicima nacionalnih asocijacija Krima
Ruski predsednik Vladimir Putin je bio danas sa predstavnicima nacionalnih asocijacija Krima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Budućnost Krima odredili su njegovi građani koji su glasali za ponovno ujedinjenje poluostrva sa Rusijom, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski lider je komentarišući navode ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da je za posetu Krimu morao da se dogovori sa ukrajinskim vlastima, rekao da su Krimljani stavili tačku na pitanje o budućnosti poluostrva.

Konferencija za štampu Petra Porošenka povodom godišnjeg obraćanja Vrhovnoj radi - Sputnik Srbija
Porošenko: Putin na Krimu — izazov za celi svet

„Ne, ja to uopšte neću komentarisati jer su budućnost Krima odredili ljudi koji tamo žive. Oni su glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom. To je sve. Tačka“, rekao je Putin.

Porošenko je juče izjavio da je ruski lider trebalo da se konsultuje sa Kijevom oko posete poluostrvu.

Krim je ponovo postao ruski region nakon što je u martu 2014. godine održan referendum na kom je ogromna većina stanovništva, koje nije priznalo državni puč u Ukrajini, glasala za ulazak u sastav Rusije.

Juče je na Krimu održan sastanak predsedništva Državnog saveta Ruske Federacije po pitanju turizma koji je predvodio ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala