Planirao da radioaktivnim oružjem krene na muslimane i Obamu

© Flickr / Luca VolpiKju Kluks Klan
Kju Kluks Klan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član Kju kluks klana, uhapšen u Njujorku, planirao je da koristi radioaktivni uređaj kao oružje za masovno uništavanje muslimanskih vernika, ali i američkog predsednika Baraka Obame, rečeno je pravosudnim organima.

Manekenke - Sputnik Srbija
Golotinjom na Obamu
Glendon Skot Kroford je uhapšen 2013. godine i optužen da je planirao radioaktivni napad na džamije i škole u državi Njujork, koristeći uređaj na daljinsko upravljanje, koji je nazvao „Hirošima na prekidač za svetlo“, preneo je Rojters pozivajući se na tužilaštvo za slučaj. Suđenje je počelo u ponedeljak.

On je rekao da je navodni terorista član Kju kluks klana, a jedan od njegovih saučesnika takođe je planirao da napadne Belu kuću. Kraford se suočava sa tri tačke optužnice, za korišćenja i distribuciju oružja za masovno uništenje.

Barak Obama - Sputnik Srbija
Obamu uporedili sa „crnom i slabom kafom“
Glendonova odbrana tvrdi da vladini agenti preteruju sa optužbom o navodnom radioaktivnom oružju, i da njegov klijent nije imao više od „komada papira na kom bi nacrtao“ svoje ideje. „(Kraford) ima snažne političke stavove i mišljenje da muslimanski ekstremizam koji utiče na Evropu takođe može doći do SAD“, dodala je njegova odbrana.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala