Američki tenkovi stižu u Bugarsku

© AP Photo / Mindaugas KulbisAmerički tenkista
Američki tenkista - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedinica Korpusa pomorske pešadije Ratnog vazduhoplovstva SAD koja se nalazi u Bugarskoj dobiće tenkove i artiljeriju u okviru „Inicijative za osiguranje bezbednosti u Evropi“ (European Reassurance Initiative), piše „Militeri tajms“.
Zastave SAD i EU - Sputnik Srbija
SAD neće poštedeti ni Evropu

Prema rečima portparola jedinice morske pešadije SAD u Evropi, kapetana Ričarda Ulša, u Bugarskoj su poslata 4 tenka „Abramos“, tri samohodna artiljerijska topa i šest oklopnih izviđačkih vozila.

Narednih dana tehnika će se naći na poligonu za obuku u bugarskom Novom selu gde se sada nalazi oko 160 američkih padobranaca u okviru šestomesečne smene vojnih kontigenata.

„Nova smena vojnih kontigenata, koja je objavljena u junu kao deo Inicijative za osiguranje bezbednosti u Evropi, prva je od tri planirane smene američkih padobranaca u Bugarskoj“, dodaje „Militeri tajms“.

Putin: Rusija nema ništa protiv bugarskog članstva u NATO-u

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je juče da Moskva nije zabrinuta članstvom Bugarske u NATO-u: prema njegovim rečima, Moskva namerava i dalje da sarađuje sa Sofijom.

„To je činjenica (članstvo Bugarske u NATO-u) i ne mogu reći da nas to nešto brine. Ne znam da li je time srećna Bugarska. Odluka je doneta. To je suvereni izbor bugarskog naroda. Mi se prema tome odnosimo sa poštovanjem i sarađivaćemo sa Bugarskom, bez obzira na poteškoće u realizaciji projekata“, rekao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala