Putin: Ukrajina pod prinudnom upravom

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin je bio danas sa predstavnicima nacionalnih asocijacija Krima
Ruski predsednik Vladimir Putin je bio danas sa predstavnicima nacionalnih asocijacija Krima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je danas uverenje da će se teškoće u Ukrajini završiti, da će se ta zemlja udaljiti od „sramne“ prakse trenutne „prinudne uprave“, „stati na noge“ i zajedno s Rusijom graditi svoju budućnost.

„Smatram da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, ne pravim razliku“, rekao je Putin na susretu sa predstavnicima nacionalnih udruženja tokom radne posete Krimu.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Pojednostaviti vize za zemlje BRIKS-a

„Ubeđen sam da će, bez obzira na sve teškoće sadašnjeg perioda, stanje u Ukrajini da se popravi, da će se Ukrajina pozitivno razvijati, udaljiti od sramne prakse koju vidimo danas, tačnije stavljanja čitave jedne ogromne evropske zemlje pod prinudnu upravu, u kojoj ključne pozicije u vladi i regionima zauzimaju strani državljani“, kazao je Putin.

„Mislim da je to ponižavajuće za ukrajinski narod“, dodao je ruski predsednik komentarišući istupe ukrajinskih predstavnika na Krimu.

Putin je naveo da su Ukrajinci treći po broju narod u Rusiji, posle Rusa i Tatara, i da ih ima tri miliona, od čega je ogromna većina muškaraca koji mogu da budu regrutovani.

Ukrajinska vlada - Sputnik Srbija
Ukrajina pojačava sankcije protiv Rusije

„Jasno iz kog razloga su došli u Rusiju“, rekao je Putin.

Na konstataciju predstavnika krimskih Ukrajinaca da je odluka o prisajedinjenju tog poluostrva Rusiji bila svestan izbor, između ostalog i Ukrajinaca, Putin je rekao da je to više puta i sam govorio javno.

„Ukrajina će stati na noge i razvijaće se pozitivno, zajedno sa Rusijom gradiće svoju budućnost“, rekao je ruski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala