Policija u Indiji ceo dan brojala zaplenjeni novac

© Flickr / Harsh AgrawalIndijska rupija
Indijska rupija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indijska policija je morala da uloži veliki napor prilikom hapšenja lokalnog činovnika koji je uhvaćen u korupciji. Tokom pretresa njegove kuće policija je pronašla sumu novca koja deluje kao iz priče o Alibabi, prenosi indijska televizija NDTV.

Kako bi izbrojali novac, policijcima je trebalo skoro 24 časa i tri mašine za brojanje. Na kraju je bilo izbrojano više od 200 miliona rupija (preko tri miliona dolara). Novac je bio sakriven u ormarima, komodama i krevetima, pod patosom, u frižideru, pa čak i u televizoru, piše „Hindu“.

Osim gotovine, u domu je pronađen zlatni nakit u vrednosti od 1,4 miliona rupija i vrednosni papiri od 5,8 miliona. Sve ovo se nalazilo u kući inženjera Pranabu Adhikara koji je radio u lokalnoj administraciji. On je bio odgovoran za inspekcije zgrada, a njegova plata je iznosila manje od 700 dolara.

Kako tvrdi televizija, činovnik je uzimao mito „kad god je mogao“. Tužio ga je jedan od građavinaca. Korupcionaš je uhvaćen tokom uzimanja mita u visini 100 hiljada rupija (1,5 hiljada dolara).

Muškarac je uspeo da pobegne, ali je uskoro bio uhapšen. U ovom trenutku se nalazi pod nadzorom, kao i njegov sin kojeg sumnjiče za saučesništvo.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala