Magare se vezalo za svoje spasioce

© Flickr / horslips5Magarac
Magarac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vatrogasci koji su se borili sa vatrenom stihijom u Arizoni, dobili su ove nedelje toliko očekivani tračak nade, nakon susreta sa životinjom koja je uspela da izbegne požar.

Vatrogasna ekipa „Desert hils departmenta“ bila je angažovana na terenu površine 7.000 hektara, u blizini grada Lejk Havasu.

Na njihovo iznenađenje, usamljeno magare, preplašeno ali živo, pobeglo je iz šume koju je gutao plamen. Na sveopšte iznenađenje, životinja je razumela da joj vatrogasci mogu pomoći, što su oni i učinili tako što su je polili vodom iz vatrogasnog creva.

A follow up post by Stacey Benjamin: A Break for the guys and their new pal! My hubby is on the left! Glad that they are in good spirits! Working hard! That's for sure!Truly amazing!

Posted by Lake Havasu Living Magazine on Sunday, August 9, 2015

„Imamo puno divljih magaraca koji žive u ovom kraju, tako da smo navikli na njih. Uglavnom su vrlo bojažljivi, ali ovaj nije“, izjavila je Džejn Kenč, upravnik iz vatrogasne ekipe.

„Ovo magare pratilo je vatrogasce. Kao da je znalo — ako se držim vas, biću bezbedan. Stalno ih je pratio naokolo“, kaže Džejn.

Nije jasno da li je magare divlje, ili je pobeglo sa neke farme iza linije požara. Ali njegovo prisustvo na terenu opustošenim požarom, brzo mu je obezbedilo mesto u srcima spasilaca.

„Naši vatrogasci videli su puno životinja koje su stradale u požaru, tako da im sve ovo ne pada lako. Ovo magare im je ulepšalo dan i pomoglo da povrate duh“, kaže Džejn.

Magare je ubrzo evakuisano na bezbedan teren. Ukoliko se ne pojavi vlasnik ove životinje, američko Utočište za divlje konje u Kaliforniji ponudilo se da mu pruži dom.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala