Nedostižan raj — mesta na koja čovek nije kročio

Pratite nas
Sputnjik vam predstavlja foto-galeriju posvećenu nekim od najlepših mesta koja nikada nisu okusila civilizaciju.

Današnja mapa sveta nema mnogo praznog prostora. Međutim, još uvek postoje mesta u svetu gde niko ne živi. Ove udaljene lokacije su teško dostupne, i tih nekoliko posvećenih avanturista moraju da putuju daleko i naporno kako bi im prišli.

© AP PhotoMatavi Tepuj, Venecuela. Ovo tepuj (vrh planine koji ima plato) je 2.680 metara visok i dug oko tri kilometra. Reč tepui znači „dom bogova“ na maternjem jeziku Pemona, autohtonih naroda Gran Sabane.

Na slici: magloviti oblaci plutaju Matavi Tepuj planinom, Venecuela.
Nedostižan raj: mesta na koja čovek nije kročio - Sputnik Srbija
1/3
Matavi Tepuj, Venecuela. Ovo tepuj (vrh planine koji ima plato) je 2.680 metara visok i dug oko tri kilometra. Reč tepui znači „dom bogova“ na maternjem jeziku Pemona, autohtonih naroda Gran Sabane.

Na slici: magloviti oblaci plutaju Matavi Tepuj planinom, Venecuela.
© Flickr / LuxTonnerreRok Ajlend, Palau. Nalaze se između 250 i 445 (prema različitim izvorima) koralnih ostrva u grupi, koja pokrivaju površinu od 47 kvadratnih kilometara. Ostrva su pod zaštitom Uneska od 2012. godine. Naselili su ih redinom 2. milenijuma pre nove ere antički mikronezijski narod.

Na slici: pogled na Rok Ajlend
Nedostižan raj: mesta na koja čovek nije kročio - Sputnik Srbija
2/3
Rok Ajlend, Palau. Nalaze se između 250 i 445 (prema različitim izvorima) koralnih ostrva u grupi, koja pokrivaju površinu od 47 kvadratnih kilometara. Ostrva su pod zaštitom Uneska od 2012. godine. Naselili su ih redinom 2. milenijuma pre nove ere antički mikronezijski narod.

Na slici: pogled na Rok Ajlend
© Flickr / Achilli Family | JourneysDalol, Etiopija. Dalol je ime vulkana i obližnje teritorije u severnom delu zemlje. Trenutno, to je nenaseljeno naselje, a veruje se da je jedan od najudaljenijih mesta na Zemlji. Područje praktično nema asfaltiranih puteva, a način prevoza su kamilji karavani koji putuju u ovu oblast radi prikupljanja soli.

Na slici: pogled na Dalol, Etiopija.
Nedostižan raj: mesta na koja čovek nije kročio - Sputnik Srbija
3/3
Dalol, Etiopija. Dalol je ime vulkana i obližnje teritorije u severnom delu zemlje. Trenutno, to je nenaseljeno naselje, a veruje se da je jedan od najudaljenijih mesta na Zemlji. Područje praktično nema asfaltiranih puteva, a način prevoza su kamilji karavani koji putuju u ovu oblast radi prikupljanja soli.

Na slici: pogled na Dalol, Etiopija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala