Više od 845 ukrajinskih vojnika nestalo u Donbasu

© AP Photo / Mstiskav ČernovUkrajinske snage bezbednosti
Ukrajinske snage bezbednosti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od 845 ukrajinskih vojnika vodi se kao nestalo u zoni izvođenja specijalne operacije (ATO) u Donbasu, saopštila je predstavnica Kijeva u podgrupi za humanitarna pitanja Irina Geraščenko.
Frank-Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija
Štajnmajer situaciju u Donbasu nazvao eksplozivnom

„Na današnji dan nestalih (bez vesti) u zoni ATO ostaje 846 osoba“, napisala je Geraščenko na svojoj fejsbuk stranici.

Služba bezbednosti Ukrajine ranije je saopštila da je u Donbasu izvedena specijalna operacija oslobađanja iz zarobljeništva velikog broja od 2.852 osobe, dok se još 172 nalaze u zarobljeništvu.

Ona je navela i da je juče trebalo da bude oslobođeno 12 ukrajinskih zarobljenika, što se nije desilo. Krivica za to je, prema rečima Geraščenkove, pripada ustanicima.

Ministarstvo odbrane DNR saopštilo je danas da je ukrajinska vojska ispalila na teritoriju samoproglašene republike 578 projektila iz artiljerije i višecevnih raketnih bacača.

Navodeći da je primirje u tom periodu prekršeno 49 puta, to ministarstvo ističe da su granatiranju bili izloženi Donjeck, Jasinovataja, Gorlovka i Telmanovo, kao i još nekoliko drugih naselja po čitavoj liniji razdvajanja.

Predstavnik Ministarstva Eduard Basurin rekao je da su poginula četiri civila i jedan vojnik, a da je osam osoba ranjeno. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala