Broj poginulih u Tjencinu povećan na 112

© AFP 2023 / AFPTVEksplozija u Tjancinu
Eksplozija u Tjancinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bilans poginulih u kineskom lučkom gradu Tjencinu, u eksplozijama koje su se u skladištima dogodile u sredu, povećan je na 112 osoba.

U nesreći je ukupno povređeno 722 ljudi, koji su smešteni u bolnice, a 58 je u kritičnom stanju, izvestila je kineska državna televizija. 

Čip - Sputnik Srbija
Eksplozije u Tjancinu pokazale rivalitet Kine i SAD

Spasioci i dalje pretražuju deo grada u kojem se nalaze skladišta, a koji je gotovo potpuno spaljen u nizu eksplozija i požaru koji je zatim izbio, prenela je agencija AP.

Nove eksplozije i požari potresli su juče Tjencin, ali su spasioci pronašli i jednog preživelog, koji je izvučen iz izgorelog skladišta, tri dana nakon eksplozija.

Zbog straha od kontaminacije, evakuisano je stanovništvo oko mesta razornih eksplozija u zoni od tri kilometra, a evakuaciju izvode naoružani policajci, nakon što je na mestu nesreće pronađena opasna materija sodijum-cijanid, koja je zapaljiva u dodiru sa vodom.

Zvaničnici su rekli da ne mogu da tačno kažu koje su se opasne hemikalije nalazile na mestu nesreće u trenutku eksplozija.

Prilaze mestu eksplozija štite policija i vojska koji imaju kontrolne punktove, a helikopteri kruže iznad mesta eksplozija.

Plamen se i danas može videti na mestu nesreće na pojedinim mestima, a očevici i državni mediji javili o novim eksplozijama.

Skladište koje je eksplodiralo pripada kompaniji „Ruihai lodžistik"“, koja se bavi preradom otrovnih hemikalija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala