Pijane ukrajinske trupe pucaju na kupače... Iz čiste zabave

© AFP 2023 / SERGEY BOBOK Bivši pitomci vojnog fakulteta Nacionalnog tehničkog univerziteta otvaraju šampanjac
Bivši pitomci vojnog fakulteta Nacionalnog tehničkog univerziteta otvaraju šampanjac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stanovnici Novgorodskog u Donbasu planirali su da žarki avgust provedu na plaži. Međutim, postali su meta ukrajinskih trupa koje pucaju na njih iz zabave.

„Trupe su napale čuvara na jezeru i polomili mu rebra. Pucali su na ljude na suprotnoj obali. Kupači sa decom su bežali u svim pravcima“, javila je agencija „Regnum“ pozivajući se na lokalno stanovništvo koji su vest objavili preko društvenih mreža.

Vojna komanda privela je tri strelca. Svi su bili pijani tokom incidenta, a kao razlog za pucnjavu naveli su lično zadovoljstvo. Na sreću, nije prijavljeno nijedno ranjavanje ili smrtni slučaj.

Vlasti Đeržinska, najbližeg većeg grada u Novgorodskom i vojna komanda održali su hitan sastanak kome su prisustvovali i posmatrači OEBS-a.

Stanovnici su zabrinuti zbog moguće obnove borbi u kraju u kome žive, dok su im vlasti savetovale da napuste domove u narednih nekoliko dana.

Ovo nije prvi incident koji je izazvala ukrajinska vojska — 9. avgusta ukrajinski vojnik je vozeći kamion usmrtio dečaka u selu Georgijevka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala