Novi američki avion je krš

© Samuel King Jr./ for U.S. Air ForceF-35
F-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki lovac pete generacije F-35 o kome se toliko dugo govori, toliko je loš da bi bio glineni golub čak i za ruski MiG-21, kreiran ′50-ih, rekao je ruskim medijima avio-inženjer Pjer Sprej.
Avion Il-76MD-90A - Sputnik Srbija
Veliko interesovanje za najnoviji ruski avion

„F-35 je toliko loš da je apsolutno beznadežno koristiti ga u borbi protiv modernog aviona. U stvari, od njega bi ostale samo froncle i posle duela sa takvim starcem kao što je MiG-21“, rekao je Sprej komentarišući poslednji izveštaj eksperata koji su okarakterisali F-35 kao potpuni promašaj.

„Lokid Martinov“ F-35 „lajtning II“, koga su zbog previsoke cene mediji nazvali „avion od čistog zlata“, bio bi bespomoćan u brobi protiv ruskih aviona četvrte generacije Su-27 i MiG-29, rekao je Sprej.

„Letelice Su-27, čak i MiG-29, imaju veća krila, moćnije motore i nose više oružja… Zato bi F-35 bio potpuno nemoćan protiv ova dva aviona koji imaju veću manevarsku sposobnost, veće ubrzanje i nose više oružja“, dodao je Sprej.

Združeni jurišni lovac F-35, borbeni avion pete generacije sa umanjenom uočljivošću - Sputnik Srbija
Najnovije američko oružje gubi u pravoj borbi (foto)

Malo je ljudi koji su kvalifikovaniji od Spreja da pričaju o avionima. Ovaj avio-inženjer radio je na razvoju dva najuspešnija američka borbena aviona — F-16 „falkon“ i protivtenkovskom A-10.

U izveštaju neprofitne Nacionalne bezbednosne mreže, analitičar Bil Frenč napisao je da prema tehničkim parametrima F-35 gubi trku sa ruskim lovcima četvrte generacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala