Čovek u kostimu medveda uznemiravao divlje životinje

© Flickr / pdh96Medved lovi ribu
Medved lovi ribu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija Aljaske istražuje incident sa tri medveda i jednim čovekom u kostimu medveda koji se odigrao u ponedeljak, dok su životinje želele da se hrane grbastim lososom na reci Čilkut u blizini grada Hajnsa.

Susret se dogodio kod brane koju zvaničnici koriste za brojanje ribe, a gde se često okupljaju i turisti i lokalno stanovništvo jer se medvedi tu hrane tokom mrešćenja lososa.

U ponedeljak se na sigurnoj distanci okupila grupa koja je posmatrala životinje kada se iznenada pojavio čovek u veoma realističnom kostimu medveda.Prema izveštajima zvaničnika za lov i ribolov na Aljasci, on je uznemiravao porodicu medveda, majku i dva mladunčeta, tako što je skakao oko njih i čak se približavao mladuncima na manje od tri metra.

Radnik lokalnog udruženja za lov i ribolov Lu Senikola bio je primoran da udalji medvedicu kako bi zaštitio čoveka, izjavio je biolog Mark Sodž. Senikola je takođe pokušao da razgovara sa misterioznim čovekom-medvedom, koji nije hteo da skine sa glave svoj kostim, niti da objasni razloge svog postupka i otkrije svoje ime, i rekao mu da će ga prijaviti za uznemiravanje divljih životinja.

„Naš posao je da prebrojavamo ribu", rekao je Sodž u kontekstu truda koji je Senikola uložio, a koji ne potpada pod svakodnevne dužnosti zaposlenih u odeljenju za lov i ribolov.

Neidentifikovani čovek odvezao se sa lica mesta ne skinuvši kostim. Pre nego što je otišao, zagonetno je čikao Senikolu: „Imate broj tablica — otkrijte sami".

Nedugo potom je broj tablica prijavljen policiji koja sada istražuje incident, rekla je portparolka Megan Peters.

„Ovo nije prvi put da se susrećemo sa čovekom u kostimu medveda", dodala je ona podsetivši na sličan incident od pre dve godine.

Tada je ceo slučaj snimljen tokom šumskog vašara u Girdvudu i emitovan u rijaliti TV emisiji „Policajci sa Aljaske". Međutim, prema izjavama svedoka, ovoga puta kostim medveda bio je znatno realističniji.

Ako počinilac bude uhvaćen, suočiće se sa prijavom za uznemiravanje divljih životinja.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala