Pentagon priznao da nije spreman za rat sa Rusijom

© Flickr / chuck holtonPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane SAD nakon više vojnih vežbi došlo je do zaključka da američke snage nisu spremne za duži rat sa Rusijom, jer se obučavaju samo za antiterorističke operacije, a ne za velike vojne kampanje, navodi list „Dejli bist“, pozivajući se na dva američka generala.
Američki vojnik stoji pored sistema patriot - Sputnik Srbija
Rusija pozvala SAD da ne razmešta PRO u Evropi

Prema podacima „Dejli bista“, zvanična vojna lica konstatuju da se vojska poslednjih 15 godina spremala za kratkoročne kopnene operacije i da ne zna najbolje kako da organizuje logistiku tokom dugoročnih sukoba.

Među problemima koje je zabeležila komanda primećuje se prisustvo malih zaliha visikotačne municije, koja će se teško nadoknaditi tokom borbenih akcija.

„Možemo li pobediti Ruse danas? Naravno, ali na to će otići svi naši resursi“, rekao je listu saradnik Ministarstva odbrane.

On je naveo da spremnost snaga da se suoče sa Rusijom nije tako visoka koliko bi želelo njeno rukovodstvo. Prema podacima izvora, samo 33 odsto brigada američke armije spremno je da se suprotstavi Rusiji, dok rukovodstvo namerava da poveća ovaj pokazatelj do 50 odsto.

Još jedan vojni činovnik je saopštio listu da rat između Rusije i NATO-a malo verovatan, uzimajući u obzir teške posledice sa kojim će se morati suočiti Rusija.

On je naveo da su američki vojnici kao i pre superiorniji u odnosu na Rusiju u Ratnom vazduhoplovstvu, ali prilikom sukoba sa Rusijom nemoguće će biti da se dostigne potpuno vazdušna dominacija zbog zastarelosti američkih lovaca i njihove malobrojnosti. Izvor je naveo da će piloti morati da se prebacuju sa sadašnjih „vrućih tačaka“, što će se negativno odraziti na tamošnju situaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala