Crna Gora žali zbog uvođenja ruskog embarga

© Sputnik / Aleksandar Utkin / Uđi u bazu fotografijaCrna Gora
Crna Gora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska Vlada je izrazila žaljenje zbog današnje odluke Vlade Ruske Federacije da i Crnu Goru svrsta među države za koje se uvodi zabrana uvoza poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane, saopšteno je iz vladinog Biroa za odnose sa javnošću.
Pijaca - Sputnik Srbija
Rusija i zvanično uvela sankcije Crnoj Gori i Albaniji

„Vlada Crne Gore ostaje opredijeljena da sa Ruskom Federacijom održava politički dijalog i gradi sadržajne odnose u svim oblastima od obostranog interesa, aktivno se zalažući da razlozi koji doveli do uvođenja restriktivnih mjera od strane Evropske unije, kojima se pridružila i Crna Gora kao zemlja kandidat za članstvo u EU, budu riješeni u najskorije vrijeme“, navodi se u saopštenju.

Rusija je proširila embargo na uvoz prehrambenih proizvoda na pojedine zemlje, a koji je uveden kao odgovor na sankcije Zapada. Embargo je proširen na Albaniju, Crnu Goru, Island, Lihtenštajn i Ukrajinu, ali je poslednja zemlja sa spiska navedena uz napomenu da će zabrana uvoza njenih proizvoda stupiti na snagu samo u slučaju da Kijev primeni ekonomski deo sporazuma o asocijaciji s Evropskom unijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala