Rusija: Stop uvozu hrane iz Crne Gore i Albanije

© Fotolia / Gina SandersProdavnica
Prodavnica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo poljoprivrede Rusije poslalo je Vladi predlog liste proizvoda zabranjenih za uvoz iz još sedam zemalja, među kojima su Crna Gora i Albanija.

„Ministarstvo poljoprivrede je razmotrilo pitanje liste zabranjenih proizvoda. Nismo razmatrali na koje bi se zemlje odnosila zabrana. To je pitanje za rusku Vladu. Mi smo svoje predloge poslali Vladi“, rekao je jedan predstavnik Ministarstva.

Zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič je rekao da Vlada Rusije razmatra listu zemalja iz kojih će biti zabranjen uvoz.

Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Nove ruske sankcije — nek se spremi Crna Gora

„Aktivno razmatramo to pitanje. Podrazumeva se da svi koji su nam uveli sankcije treba da se suoče sa kontramerama, dakle sa embargom na uvoz hrane“, rekao je Dvorkovič.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je prošle nedelje da je moguće da će biti proširena lista zemalja kojima će Rusija uvesti embargo na uvoz.

Kako navodi ruska agencija, on je to rekao pošto su Crna Gora, Albanija, Island, Norveška, Lihtenštajn, Ukrajina i Gruzija odlučile da produže sankcije koje je EU uvela Rusiji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala