Hrvatska odbila Dačićevu ponudu za oslobađanje taoca islamista

© Sputnik / Đorđe KrstićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se hrvatski državljanin Tomislav Salopek oslobodi od islamista u Egiptu, ali su hrvatska ministarka Vesna Pusić i Salopekova porodica odbili ponudu srpskog ministra uz obrazloženje da im dodatna pomoć nije potrebna.

Dačić je razgovorao sa Pusićevom u Kairu, gde je bio na otvaranju novog Sueckog kanala.

Vesnu Pusić i porodicu kidnapovanog građanina Hrvatske, Dačić je, kako je objavljeno na sajtu Blica, sreo u hotelu u kome su svi odseli i ponudio im je svu moguću pomoć u ime Srbije i kao predsedavajući OEBS-u u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

„Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru saradnju sa egipatskim vlastima i njihovim bezbednosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna“, naveo je Dačić.

Prema njegovim saznanjima hrvatske i egipatske vlasti sada pokušavaju da dobiju dodatno vreme za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.

Islamisti su 30-godišnjeg Salopeka kidnapovali 22. jula u jednom od rejona Kaira, a u sredu su objavili video-snimak u kom prete da će ga pogubiti u roku od 48 sati, ukoliko egipatske vlasti ne oslobode sve zatvorene muslimanke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala