Bermudski trougao — rešenje na pomolu?!

© Flickr / Rennett StoweBrod
Brod - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedno od najmisterioznijih pitanja u istoriji čovečanstva — zašto i gde godinama nestaju brodovi i avioni u Bermudskom trouglu, uskoro bi moglo da dobije odgovor.

Naučnici sa više svetskih univerziteta i instituta nedavno su locirali u blizini zone poznate kao Bermudski trougao na dnu okeana predmet koji je piramidalnog oblika, visine oko 100 metara izgrađen od kristala.

Iako naučnici još ne daju rešenje ove misterije, za sada su se usaglasili po pitanju dve teorije. Obe verzije su donekle slične.

Prva teorija se zasniva na saznanjima o drevnim antičkim piramidama i navodnom misterioznom antičkom tehnologijom „uronjenom“ u dubinama okeana. Druga teorija stoji na mišljenju da je u pitanju napredna vanzemaljska tehnologija.

Naučnici pokušavaju da utvrde poreklo ovog objekta, a do tada, misterija se nastavlja.

© Wikipedia / -Majestic-Do sada je među brojnim teorijama o Bermudskom trouglu bila najprihvatljivija ona koja je, na osnovu okeanografskih istraživanja, otkrila da su na morskom dnu u području između obale Portorika, jugoistočne obale Majamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trougao, otkrila velike količine metan-hidrata i tragove erupcija.
Do sada je među brojnim teorijama o Bermudskom trouglu bila najprihvatljivija ona koja je, na osnovu okeanografskih istraživanja, otkrila da su na morskom dnu u području između obale Portorika, jugoistočne obale Majamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trougao, otkrila velike količine metan-hidrata i tragove erupcija. - Sputnik Srbija
Do sada je među brojnim teorijama o Bermudskom trouglu bila najprihvatljivija ona koja je, na osnovu okeanografskih istraživanja, otkrila da su na morskom dnu u području između obale Portorika, jugoistočne obale Majamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trougao, otkrila velike količine metan-hidrata i tragove erupcija.

Do sada je među brojnim teorijama o Bermudskom trouglu bila najprihvatljivija ona koja je, na osnovu okeanografskih istraživanja, otkrila da su na morskom dnu u području između obale Portorika, jugoistočne obale Majamija i Bermuda, koje čine zamišljeni tajanstveni trougao, otkrila velike količine metan-hidrata i tragove erupcija.

Po ovoj teoriji erupcije prave tako velike mehure da mogu da povuku avion ili potope brod.

Inače, jedan od prvih nestanaka u Bermudskom trouglu u novijoj istoriji je zabeležen 1918. godine kada je nestao „USS Kiklop“, jedan od najvećih brodova tog doba. Najmisteriozniji nestanak se inače dogodio u decembru 1945. godine kada je, u to vreme jedan od najsavremenijih vojnih aviona „TBM Avenger“ sa 24 člana posade, nestao na tom području. Bez traga je nestao i jedan od aviona koji je krenuo u potragu.

U proteklih 50 godina, na tom području su takođe nestali: Britanski transporter „Jork 1952“, mornarički „Super konstelejšn 1954“, civilni teretni avion 1966. i dva Stratotankera 1963. godine.

U tim nestancima živote je verovatno izgubilo više od 200 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala