Otvaranje prvih Međunarodnih vojnih igara u Moskvi (video)

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaProba uoči Međunarodnih vojnih igara-215
Proba uoči Međunarodnih vojnih igara-215 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prve u istoriji Međunarodne vojne igre koje je osmislilo Ministarstvo odbrane Rusije, otvaraju se danas u Rusiji i okupljaju više od dve hiljade učesnika iz 17 zemalja sveta koji će se takmičiti u 14 disciplina na zemlji, vazduhu i moru.

Najviše ekipa na Međunarodnim vojnim igrama učestvovaće na takmičenju „Tenkovski biatlon“ — predstavnici Srbije, Angole, Venecuele, Kuvajta, Kirgistana, Kine, Mongolije, Nikaragve, Indije, Jermenije, Kazahstana i Rusije.

Poziv da učestvuju na vojnim igrama poslat je i predstavnicima NATO, ali su oni odbili, mada se ruska strana nada da u budućnosti videti ekipe iz Evrope i Amerike na vojnim takmičenjima, što će im dati olimpijski karakter.

Tenk - Sputnik Srbija
Srpski tenkisti na vojnim igrama u Rusiji

Ministarstvo odbrane naglašava da Igre imaju za cilj povećanje borbene sposobnosti ruske vojske i jačanje međunarodne vojne saradnje. Međunarodne vojne igre 2015 održaće se od 1. do 15. avgusta na 11 poligona od Sibira do Krasnodarskog kraja.

Ruska reprezentacija je pola godina detaljno proučavala sve karakteristike aviona, helikoptera, brodova, tenkova i ostalih borbenih vozila, kako bi dostojno predstavila svoju zemlju na takmičenju.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala