Misteriozni kofer sa leta MH370?

© AP Photo / Ng Han GuanSveće za nestali melazijski avion MH370
Sveće za nestali melazijski avion MH370 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oštećena torba pronađena je na obali ostrva Reinion, blizu mesta gde su u sredu pronađeni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju nestalom malezijskom avionu MH370, preneo je danas lokalni portal.

Zatvoren, mali kofer u veoma lošem stanju pronađen je oko 11.30 sati po lokalnom vremenu na obali Sent Andre.

Francuska policija, kao i eksperti iz Australije i francuskog Biroa za analizu bezbednosti civilnog vazduhoplovstva vrše istragu, a očekuje se da im se priključe i stručnjaci iz Malezije.

Ranije je objavljeno da ostaci aviona pronađeni u sredu pripadaju istom tipu aviona, kao što je MH370. Sumnja se da je olupina pronađena na oko 380 kilometara od Madagaskara u Indijskom okeanu krilo ’boinga 777‘.

„Malezijski eksperti su gotovo sigurni da pronađeni ostaci u Indijskom okeanu pripadaju ’boingu 777‘“, izjavio je zamenik malezijskog ministra za transport, dodajući da ne isključuje mogućnost da bi to mogla biti olupina nestalog aviona sa leta MH370.

Međutim, stručnjaci tvrde i da bi pronađeni ostaci mogli pripadati avionu koji se 2006. godine srušio u blizini ostrva, kao i jemenskom avionu sa leta A310 koji je pao 2009. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala