Pronađeni ostaci malezijskog aviona?

© AFP 2023 / MANAN VATSYAYANA Paljenje sveća
Paljenje sveća - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostaci aviona koji su pronađeni kod ostrva Reinion su možda pripadali malezijskom avionu koji se srušio u martu 2014. godine, prenosi Si-En-En, pozivajući se na predstavnika francuskih vazdušnih snaga na tom ostrvu.

„Pronašli smo ostatke jutros, još uvek je rano da se kaže da li je to avion MH370“ rekao je predstavnik vazdušnih snaga Kristijan Returna.

On je dodao da je ostatak, po svemu sudeći deo krila, odnet na ostrvo. Malezijski avion je nestao posle poletanja iz Kuala Lumpura na putu za Peking 8. marta 2014, a u njemu je bilo 239 ljudi.

Vlasti su saopštile da ne znaju zašto je avion skrenuo sa kursa iznad mora između Malezije i Vijetnama i gde je tačno završio, podseća Si-En-En.

Međunarodni tim eksperata je koristio satelitske podatke da proceni da li se avion eventualno srušio u južnom Indijskom okeanu. Spasilački timovi su pretraživali velike delove morskog dna u južnom Indijskom okeanu tragajući za ostacima.

Malezijska Vlada je na kraju saopštila da je avion izgubljen u nesrećnom slučaju i da se pretpostavlja da su svi putnici i posada mrtvi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala