Kosovo u kvalifikacijama za SP u Rusiji?

© AFP 2023 / GENT SHKULLAKUEdi Rama i Mišel Platini
Edi Rama i Mišel Platini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Kosova mogla bi naknadno da bude ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. godine, odnosno, odmah nakon što postane punopravni član UEFA.

Predsednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Vokri rekao je da imaju čvrste garancije Mišela Platinija da će već na sledećem Kongresu biti primljeni u članstvo, odnosno da će njihova selekcija zaigrati u jednoj od grupa sa pet timova, u I grupi sa Hrvatskom, Islandom, Ukrajinom, Turskom i Finskom, ili u grupi H sa Bosnom i Hercegovinom, Belgijom, Grčkom, Estonijom i Kiprom.

Predsenik Rusije Vladimir Putin i Sep Blater na ceromonji žreba u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Nikad lakša grupa za Srbiju

„Većina etabliranih igrača će se vratiti, bićemo jaki. Na Kosovu smo s oduševljenjem dočekali vest da je Davor Šuker (predsednik FS Hrvatske) postao član Izvršnog odbora UEFA. Uveren sam da će i Kosovu biti vetar u leđa na idućem kongresu. Veliki smo prijatelji, u Šukeru smo uvek imali čoveka koji nas je podupirao“, rekao je Vokri.

Vokri će u međuvremenu pokušati da nagovori šestoricu švajcarskih reprezentativaca (Šaćiri, Džaka, Kasami, Mehmedi, Džemaili, Bahrami) da zaigraju za selekciju zemlje iz koje potiču.

Kosovo je do sada odigralo četiri prijateljske utakmice, otkad je dobilo ograničenu dozvolu FIFA, na premijeri je remiziralo sa Haitijem (0:0), potom je poraženo od Turske (6:1) i Senegala (3:1), a prvu pobedu ostvarilo je nad Omanom (1:0), u poslednjem duelu u septembru prošle godine.

Mundijal u Rusiji, 21. po redu, biće održan od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala