Varufakis pravi sveevropsku stranku

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Janis Varufakis
Janis Varufakis - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis pravi novu i revolucionarnu partiju, koja će se boriti protiv „strogosti“ i osigurati demokratiju. U njenim redovima će se naći dobitnik Nobelove nagrade ekonomista Pol Krugman i bivši nemački ministar Oskar Lafonten.

Varufakisova stranka će biti osnivana širom Evrope u cilju borbe protiv politike štednje i radi povećanja demokratije unutar institucija EU. Ovaj novi pokret, koji će verovatno biti nazvan Evropski savez, biće višenacionalan i na njegovom čelu će biti bivši grčki ministar finansija lično, javljaju italijanski mediji.

Zastave Grčke i EU - Sputnik Srbija
U Grčkoj pripremano nasilno zauzimanje Centralne banke

Stranka će uključivati političke lidere, kao što su bivši ministar finansija Nemačke Oskar Lafonten i ekonomisti Pol Krugman i Džozef Stiglic.

Prema nemačkom magazinu „Špigl“, koji je preneo izjave Varufakisa, ne radi se o političkoj stranci, već o pokretu koji bi simbolizovao kap koja je prelila čašu za sve one koji zaista veruju u Evropu i žele da „revitalizuju“ demokratiju na kontinentu.

„Pozvani su da učestvuju čak i konzervativci, uključujući članove Hrišćansko-demokratske unije Nemačke Angele Merkel“, naveo je italijanski nedeljnik, koji tvrdi da je Varufakis zabrinut da je kontinent pao u ruke anti-Evropljanima, kao što je Marin le Pen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala