Krave spasile bebu foke

© Foto : Natureland Seal Sanctuary, FacebookSpasavanje fokice iz blata
Spasavanje fokice iz blata - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beba foke se zaglavila u blatu u prirodnom rezervatu u Engleskoj. Iscrpljena, dehidrirana i bez majke, životinja je čekala izvesnu smrt, ali su je na čudesan način spasile krave, koje su se očigledno zainteresovale za krznenu loptu.

Misija spasavanja se odigrala u prirodnom rezervatu u Linkolnširu. Lokalni čuvar ptica Jan Elis primetio je krdo od oko 30 krava koje su okruživale blatnjavu baricu.

„Kada je pogledao kroz svoj teleskop, video je da su okružile malo mladunče foke (zaglavljeno) u bari“, stajala je objava na Fejsbuku životinjskog centra „Naturlend“ u Linkolnširu, koji je kasnije preuzeo bebu životinje. Majka fokice nije viđena, navodi Elis.

„Kada je mladunče stiglo u ’Naturlend‘, ono je poslato pravo u bolnicu na lečenje. Glavni problem male foke bio je što je bila stara samo 5 dana, što je siroče i stoga nije jela neko vreme. Izgubila je dosta kilograma i dehidrirala je“, rekao je jedan od direktora „Naturlenda“.

© Foto : Natureland Seal Sanctuary, FacebookSpasavanje foke iz blata
Spasavanje foke iz blata - Sputnik Srbija
Spasavanje foke iz blata

Spasena foka je nazvana Selebrejšen (proslava), jer „Naturlend“ obeležava svoju 50. godišnjicu ove godine.

„Zahvaljujući gospodinu Elisu, Selebrejšen sada dobro napreduje i radujemo se drugoj šansi za njen život u divljini“, objavio je rezervat.

Natureland’s 2015 Harbour Seal rescues started with an unusual situation….. On 22nd June, Mr Ian Ellis of Boston…

Posted by Natureland Seal Sanctuary on 22 iюlя 2015 g.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala