Najgušće naseljeno ostrvo na svetu (foto)

© Foto : puntafaro.comSanta Kruz del Islote
Santa Kruz del Islote - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ostrva su mesta koja najviše pate od nedostatka prostora, kao što je slučaj sa ostrvom Santa Kruz del Islote, gde se ne može spustiti ni igla, a kamoli sagraditi kuća. Stanovnici ipak kažu da su srećni, nemaju policiju i žive u slozi.

Na ovom malom ostrvu od oko jednog hektara, koje se nalazi u kolumbijskim Karibima, živi više od 1.200 ljudi, što znači da je četiri puta gušće naseljeno od Menhetna. To je najmnogoljudnije mesto, piše „Dejli mejl“, a prenosi „Raša tudej“.

Ostrvo ima školu, dom zdravlja, dva lokala, elektranu i mali fudbalski teren gde deca obazrivo šutiraju loptu u strahu gde će ona završiti. Ona takođe ima ulicu dugu 15 metara, 97 kuća — maltene jednu na drugoj — i svi njegovi stanovnici su afričkog porekla.

Iako mnogi stanovnici opisuju ostrvo kao rajsko, u Santa Kruz del Islote ne može da se spusti ni igla i mnoge strukture se proširuju u vodu. Ne postoje osnovne usluge, a kolumbijska mornarica snabdeva stanovništvo vodom za piće svake tri nedelje. Ribolov i turizam (na obližnjim ostrvima) glavni su izvor zapošljavanja.

Ali ostrvljani ne moraju da brinu  o kriminalu i često se okupljaju kod komšije da gledaju sapunice. „Život je ovde miran i šarmantan. Nemamo nasilje. Ne treba nam policija, svi se znamo i uživamo zajedno“, rekao je jedan stanovnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala