Poginuo policajac na protestima u Istanbulu (video)

© AFP 2023 / OZAN KOSEProtesti u Istanbulu
Protesti u Istanbulu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan turski policajac poginuo je danas tokom žestokih sukoba demonstranata i policajaca u Gaziju, delu Istanbula gde je u petak tokom policijske racije poginula jedna levičarska aktivistkinja, javila je agencija AFP.

Policajac Muhamed Fatih Sirvi pogođen je metkom u grudi dok se nalazio u zgradi u kojoj je pokušavao da uhapsi nasilne demonstrante, objavili su turski mediji.

Prokurdske demonstracije u evropskim prestonicama

Ranjeni policajac je prebačen u bolnicu, ali je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Tokom žestokih popodnevnih sukoba, demonstranti su policajce gađali kamenicama i bacali molotovljeve koktele, a oni su na to odgovorili suzavcem, plastičnim mecima i vodenim topovima, javio je izveštač AFP-a sa lica mesta.

Deo demonstranata je tada utvrdio svoje položaje podizanjem barikada nasred ulice, a situacija je zatim postala toliko napeta da policajci više tim područjem ne patroliraju peške, već u oklopnim vozilima.

Učesnici protesta su na lica stavili maramice kako bi se zaštitili od suzavca, dok su neki čak imali gas-maske. Neki od njih su se popeli na okolne krovove kako bi bacali molotovljeve koktele na policiju sa visine.

U delu Istanbula u kom su izbili sukobi, a koji se nalazi severno od centra grada, prisutna je napetost otkad je u petak tokom policijske racije protiv osumnjičenih militanata ubijena radikalna levičarka Gunaj Ozarslan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala