Pravoslavni sveštenik upucan u Kijevu (video)

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Uđi u bazu fotografijaKijev - Pehora manastir
Kijev - Pehora manastir - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pravoslavni sveštenik u Kijevu je u kritičnom stanju, nakon što je dva puta upucan u glavu u subotu veče, javljaju ruski i ukrajinski mediji.

Roman Nikolajev, sveštenik Ukrajinske pravoslavne crkve Moskovskog patrijarhata, upucan je ispred svog doma u severnom delu Kijeva, a lekari se bore za njegov život.

Desni sektor - Sputnik Srbija
Pripadnici „Desnog sektora“ kreću na Kijev

Portparol crkve rekao je ruskoj radio-stanici RSN da je Nikolajeva pronašao komšija na stepeništu zgrade, u kritičnom stanju, i da ne može da kaže ništa o identitetu napadača.

Prema njegovom mišljenju, napad koji su izvršila dva nepoznata napadača najverovatnije nije povezan sa zanimanjem Nikolajeva.

„Do napada nije došlo u crkvi. Nikolajev je paroh u crkvi za koju mislim da još nije završena. On je rukopoložen za sveštenika pre dve godine“, rekao je portparol crkve.

Prema jednoj verziji događaja, kako navodi pres-služba ukrajinskog Ministarstva unutršnjih poslova, Nikolajev je upucan nakon što je naišao na lopove. Ukrajinska policija pokrenula je istragu o napadu.

© Foto : http://news.church.ua/Policijski automobil ispred pravoslavnog sveštenika Romana Nikolajeva u Kijevu.
Policijski automobil ispred  pravoslavnog sveštenika Romana Nikolajeva u Kijevu. - Sputnik Srbija
Policijski automobil ispred pravoslavnog sveštenika Romana Nikolajeva u Kijevu.

U Ukrajini se nalazi pravoslavna crkva Moskovskog patrijarhata, koja se smatra najvećim religioznim telom u Ukrajini, sa velikim brojem parohija i crkava, zatim Ukrajinska pravoslavna crkva Kijevskog patrijarhata, nastala 1992. godine i ukrajinska Autokefalna pravoslavna crkva.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala