Ratna mornarica je ponos Rusije (video)

© Sputnik / Mihail Klimentjev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Status velike pomorske sile je velika odgovornost za Rusiju. Narednim generacijama treba predati savremenu i jaku ratnu flotu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na obeležavanju Dana Ratne mornarice zemlje.

Ratna mornarica uspešno osigurava odbranu zemlje, štiti njene nacionalne interese, rekao je Vladimir Putin.

„Siguran sam da svi koji služe u floti su beskrajno odani službi i otadžbini. Osećaj patriotizma je za vojne mornare svetost. On se prenosi sa kolena na koleno kao najviša moralna vrednost“, naglasio je šef ruske države.

Dmitrij Rogozin - Sputnik Srbija
Putin utvrdio novu verziju pomorske doktrine

„Naša otadžbina se, zahvaljujući hrabrosti mornara i talentu brodograditelja, smelosti poznatih istraživača, pionira i pomorskih komandanata, učvrstila kao velika pomorska sila. Za nas je taj status velika odgovornost pred istorijom, pred našim precima koji su doneli pomorsku slavu Rusiji i naravno pred budućim generacijama kojima treba da predamo savremenu i jaku ratnu flotu“, naveo je Putin.

On je naveo da je poslednjih godina urađeno mnogo: flota je ojačana novim vojnim i logističkim brodovima, zaranjaju nove strateške podmornice, razvija se pomorska avijacija i glavne baze flote. Putin je naglasio da se Ratna mornarica sa pravom smatra ponosom Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala