Evropa pred raskolom zbog Rusije

© Sputnik / Vladimir SergejevSankcije EU protiv Rusije
Sankcije EU protiv Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poseta francuskih parlamentaraca Krimu svedoči o raskolu u političkim krugovima Francuske i EU u celini, uveren je politički komentator Džon Vajt.
Godišnjica referenduma na Krimu - Sputnik Srbija
Stanovnici Krima imali pravo na referendum

U svom intervjuu televiziji Raša tudej izrazio je uverenost da će takvih delegacija biti više, jer ljudi na Zapadu žele da saznaju kakva je stvara situacija na Krimu i Donbasu, a ne da sude po propagandi zapadnih medija.    

Samo takve delegacije mogu osvestiti zapadne lidere i ubediti ih da se situacija na istoku Ukrajine ne može rešiti sankcijama i sukobima, smatra sagovornik televizije.

Evropa se još nije do kraja oporavila od recesije i sankcija protiv Rusije i ovakva situacije ne doprinosi tome. Ne iznenađuje, smatra Vajt, što se francuska politička scena podelila, uzimajući u obzir da je Francuska  najveći evropski investitor u ekonomiju Rusije posle Nemačke.

Najvažnije je, po mišljenju analitičara, da sankcije protiv Rusije slabe međunarodnu bezbednost. U uslovima porasta terorističke pretnje nerazumno je izolovati Rusiju. I u Evropi počinju da shvataju da je vreme da se prestane sa ovakvom politikom koju je nametnuo Vašington, uveren je Vajt.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala