Jusufspahić: Bakir je veći Beograđanin od mene

© Sputnik / Senka MilošNa duhovne razgovore sa srbijanskim muftijom dolaze mladi iz svih delova zemlje, ali i muslimani iz svih delova sveta koji žive u Srbiji
Na duhovne razgovore sa srbijanskim muftijom dolaze mladi iz svih delova zemlje, ali i muslimani iz svih delova sveta koji žive u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić rekao je da je na nama da iz situacija u koje smo uvedeni tuđim greškama izađemo svojim naporom.

„Zahvalan sam bogu na tome što se odnosi između Srbije i BiH smiruju. Kamo sreće da nije bilo rata, da nije bilo Srebrenice, Bratunca, onda bi osećaj bio potpun. Na nama je da se borimo da iz situacija u koje smo uvučeni tuđim greškama izađemo svojim naporom“, rekao je Jusufspahić za B92 povodom posete članova Predsedništva BiH Beogradu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović prošetali su danas Knez Mihajlovom  ulicom u Beogradu i seli u baštu restorana Kolarac na osveženje. - Sputnik Srbija
Bosanci ispraćeni uz „Nije život jedna žena“ (video)

Prema njegovim rečima, na funkcionerima je da naprave konkretne korake ka pomirenju i zajedničkom napretku.

„Možemo se uveriti u to da je potreban kontinuitet dobrih odnosa ka trendu smirivanja. Prvenstveno je najbitnija ekonomija i bolje materijalno stanje ljudi. To će doprineti da se situacija potpuno smiri, ali opet mi svaki dan šetamo Knez Mihailovom, to je naša Baščaršija“, navodi Jusufspahić.

Bošnjački član Predsedništva Bakir Izetbegović je rekao u Beogradu da je glavni grad Srbije grad njegovih predaka.

„Mogu da kažem za Bakira da su njegovi preci beogradskiji od mojih, oni su živeli u Francuskoj ulici u Beogradu… Negde su se neke stvari potpuno zatvorile, desilo se da smo se udaljili“, dodao je Jusufspahić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva BiH prošetali su centrom Beograda, seli u baštu jednog restorana, a zatim otišli na Kalemegdan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala