Francuski farmeri traže ukidanje embarga Rusiji

© Sputnik / Vitalij Anjkov / Uđi u bazu fotografijaPosebna pažnja će biti posvećena agroindustrijskom kompleksu koji će dobiti 54 milijarde kako bi se domaćim proizvodima zamenio uvoz hrane.
Posebna pažnja će biti posvećena agroindustrijskom kompleksu koji će dobiti 54 milijarde kako bi se domaćim proizvodima zamenio uvoz hrane. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski farmeri su zabarikadirali puteve kako bi izrazili nezadovoljstvo niskim zakupnim cenama svojih proizvoda. Položaj bi moglo da im spasi širenje tržišta prodaje i farmeri zahtevaju da se vlada dogovori s Rusijom o ukidanju zabrane na uvoz mesa i mlečnih proizvoda iz Francuske, prenosi RTL.

Francuski farmeri na zapadu zemlje, uglavnom u Normandiji, organizovali su protest zbog cena mesnih i mlečnih proizvoda i zahtevaju od svoje vlade da se s Rusijom dogovore o ukidanju embarga.

Premijer RF Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev produžio embargo na uvoz hrane iz Evrope
 Činovnici se pred poljoprivrednicima pravdaju da ne mogu u uslovima sankcija da utiču na promenu cena zakupa. 

Ipak, bivši ministar poljoprivrede Bruno le Mer insistira na tome da je moguće promeniti cene ukoliko se proširi tržište prodaje, na primer na Rusiju, čime se on, kako je rekao, bavio tokom svog mandata. 

Političar je sa žaljenjem naveo da se „vodi borba povodom drugih diplomatskih pitanja“, na primer Grčke, ali da se za francuske farmere u diplomatskim krugovima niko ne bori. 

Francuska vlada usaglašava plan pomoći poljoprivrednicima, ali mnogi strahuju da obećanja političara neće biti realizovana, navodi RTL na svom sajtu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala