Dačić: Minsk sinonim za mirovni proces oko Ukrajine

© AFP 2023 / ALEKSI TUOMOLAIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući OEBS-u i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je zadovoljstvo ulogom koju je Belorusija odigrala, ali koju i dalje igra, u mirovnom procesu kada je reč o Ukrajini.

„Došao sam da dam podršku Trilateralnoj kontakt grupi i da podstaknem da se postižu dogovori, mali, sitni koraci, ali na kraju i krupni koji će dovesti do prekida ratnih dejstava i prelaženja na politički proces“, istakao je on.

Dačić, koji boravi u Belorusiji gde se sastao sa predsednikom te zemlje Aleksandrom Lukašenkom i ministrom inostranih poslova Vladimirom Makejem, rekao je da je Minsk postao sinonim za mirovni proces oko Ukrajine.

OEBS - Sputnik Srbija
OEBS okrivio Kijev za narušavanje primirja

„Ovde se sastaje Trilateralna kontakt grupa, sastaju se šefovi radnih grupa, predstavnici Normandijskog formata, a ovde su postignuti i mnogi dogovori i sporazumi kada je reč o krizi u Ukrajini“, istakao je šef srpske diplomatije i predsedavajući OEBS-u.

Što se tiče odnosa Srbije i Belorusije, Dačić je rekao da su oni prijateljski, dodajući da Srbija želi da se dobri odnosi nastave i u političkoj sferi, ekonomiji, kao i u svim drugim sferama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala