Janukovič više nije na Interpolovoj poternici

© Sputnik / Sergey PivovarovViktor Janukovič
Viktor Janukovič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič više se ne nalazi na Interpolovoj poternici, saopštila je advokatska kancelarija Džozef Hejdž Aronson, pozivajući se na sajt Interpola.
Viktor Janukovič - Sputnik Srbija
Janukovič hoće da se vrati u Ukrajinu

Fajl gde su se ranije nalazili podaci Janukoviča na sajtu Interpola sada je prazan.

Kako je preneo internet-list „Ukrajinska pravda“, advokatska kompanija Džozef Hejdž Aronson, koja je radila na ukidanju poternice Janukoviča, saopštila je da se to desilo nakon obraćanja advokata.

Janukovič je bio izabran za predsednika Ukrajine 25. februara 2010. godine na pet godina. Ipak, 22. februara 2014. godine u zemlji se desio državni udar. Vrhovna rada je odstranila Janukoviča od vlasti, izmenila konstituciju i raspisala u maju vanredne izbore na kojima je izabran Petro Porošenko. Sam Janukovič je morao da napusti zemlju. Nakon državnog prevrata nove vlasti su pokrenule krivični postupak protiv bivših zvaničnika.

Početkom 2015. godine objavljeno je da je Državno tužilaštvo Ukrajine počelo proceduru suđenja Janukoviču u odsustvu i obratilo se Rusiji sa molbom za izručenje bivšeg predsednika. Ministarstvo pravde Rusije je saopštilo da nije dobilo dokumenta o predaji Janukoviča Kijevu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala