Dodik: Bakir žali što Vučić nije linčovan

© Sputnik / Radoje PantovićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je RS preduzela sve aktivnosti na dokumentovanju i ispitivanju ko je sve bio u Potočarima kada je pokušano ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića, i da tu istragu vodi Specijalno tužilaštvo.

Dodik je za Radio-televiziju Srbije rekao da će oni koji su pokušali da linčuju Vučića odgovarati samo ako to budu radili organi Republike Srpske i Srbije jer, kako je kazao, ako to preuzme Tužilaštvo BiH „od toga neće biti ništa“.

Politički lider Bosanskih Muslimana , Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Može li Vučić ubediti Bakira da izađe u susret Dodiku?

On smatra da je napad na premijera Vučića bio napad na Srbiju, sa ciljem da se ona ponizi u trenutku kada je odavala počast srebreničkim žrtvama.

„Teritorija Republike Srpske obezbeđuje se isključivo policijom Republike Srpske. I to smo i uradili. Vučić nije imao nijedan problem od ulaska u Republiku Srpsku do memorijalnog centra“, naveo je Dodik.

On je napomenuo da Vučić nije imao problema ni prilikom izlaska do granice, „ali je imao u Potočarima, gde je Bakir Izetbegović svestan da će uvijek ispričati istu priču — pa ja to nisam znao, žao mi je i tako dalje“.

„Mislim da on žali za nečim drugim. Žali što se to nije odigralo do kraja i da bi on bio intimno sretniji da je, ne daj bože, došlo do kraja i da je Vučić linčovan“, rekao je Dodik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala