Blatera zasuli dolarima (video)

© REUTERS / Arnd WiegmannSet Blater zasut lažnim novčanicama
Set Blater zasut lažnim novčanicama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Obraćanje bivšeg predsednika FIFA Sepa Blatera u Cirihu prekinuo je britanski komičar Simon Brodkin. Komičar, poznat i pod imenima Džejson Bent i Li Nilson, mirno je ušao u prostoriju i prvog čoveka svetskog fudbala, koji je sedeo za stolom, zasuo novčanicama lažnih američkih dolara.

„Ovo ti je za Severnu Koreju 2026.“, rekao je Brodkin pre nego što ga je obezbeđenje uhvatilo i izbacilo. On je poznat po sličnim ispadima pod različitim imenima, pa je hteo da uđe u autobus sa fudbalerima Engleske na let za Mundijal u Brazilu, a prekinuo je i nastup rep zvezde Kanjea Vesta. 

Blater je napustio prostoriju i vratio se tek pošto je očišćena, a onda je zakazao nove izbore za predsednika FIFA za 26. februar naredne godine.

Sep Blater - Sputnik Srbija
Blater: Nisam kandidat za predsednika FIFA

FIFA se nalazi u središtu istrage oko skandala o korupciji, zbog koje je uhapšeno 14 zvaničnika u maju. Potencijalni kandidati za mesto predsednik su prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, kao i princ Ali bin el Husein, koji je u maju izgubio trku sa Blaterom.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala