Tako to rade u Kini — maskama protiv stresa

© Flickr / pira7exSmajli
Smajli - Sputnik Srbija
Pratite nas
U pokušaju da smanji stres na radu, jedna kineska kompanija je odlučila da dozvoli svojim zaposlenima da dolaze na posao maskirani, kako bi ih poštedela smeškanja klijentima. Ova ideja je deo programa pod nazivom „dan za opuštanje“, osmišljenog da smanji nivo fizičke i mentalne iscrpljenosti tokom rada, prenosi Raša tudej.

Ova metodologija, koja podrazumeva da se „bez lica“ ide na posao, testirana je od strane kompanije za pružanje usluga u pokrajini Handan u severnoj Kini, a ideja je da se poštede zaposleni, barem na jedan dan, od pretvararanja da imaju trajni osmeh, što je iscrpljujuće iz očiglednih razloga, prenosi AP.

Firma specijalizovana za iznajmljivanje poslovnog prostora nudi svojim zaposlenima „dan odmora“ jednom mesečno koristeći različite teme, ali pojava maski je nesumnjivo jedna od najupečatljivijih.

Neki radnici se pojavljuju na slikama noseći maske Gaja Foksa, popularizovanog od strane anonimnog pokreta i filma „V kao Vendeta“, dok su drugi nosili maske predstavljajući karakter Kaonašija (Bez-lica) iz animiranog filma „Začarani grad“ iz 2001.

Ono što je za neke prirodno, kao što je stalna nasmejanost pred klijentima, za druge je ’dodatni posao‘, koji je i naporan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala