Osumnjičena za napad na Beka danas pred tužiocem

© AFP 2023 / STRINGER / AFPMilan Beko
Milan Beko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će M. A. (31), osumnjičena za učestvovanje u napadu na biznismena Milana Beka, danas biti saslušana pred tužiocem i poručio da su netačne medijske spekulacije o tome da je povezana sa drugim krivičnim delima.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da su nepobitne informacije da je DNK M. A. identičan DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, ali da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

„Ovo krivično delo se ne dovodi u vezi s drugim krivičnim delima koja su izvršena u Beogradu“, naglasio je Stefanović.

Policijske lisice - Sputnik Srbija
Uhapšena osumnjičena za učešće u pokušaju ubistva Beka

Prema njegovim rečima M. A. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a u toku dana biće obavljen razgovor s tužiocem, posle čega se očekuje određivanje pritvora do 30 dana.

Kada je reč o medijskim spekulacijama, Stefanović je rekao da mu je drago što to pokazuje da iz istrage „ne cure“ podaci, ali je istakao da za građane Srbije i istinu nije dobar toliki broj netačnih informacija.

„Ova žena niti je sa severa Crne Gore, niti je povezana sa bilo kakvim bombaškim napadima, niti je učestvovala u bilo kakvim upucavanjima, niti je do sada bila povezana sa izvršenjem ovakvih teških krivičnih dela. Sve informacije koje su se pojavile su potpuno netačne“, objasnio je Stefanović.

Na pitanje da li je M. A. povezana s krivičnim delima koje vrši grupa „Pink panter“, Stefanović je rekao da se njen suprug i brat dovode u vezu sa izvršenjem nekih krivičnih dela koje vrši ta grupa, ali da oni nisu ključni za ovu konkretnu istragu.

Upitan šta govori činjenica da u poslednje vreme u Beogradu ima sve više napada eksplozivnim sredstvima i da li ima pomaka u istrazi u vezi sa ubistvom vlasnika nekoliko noćnih klubova Dragana Jelinovića (58), ministar je rekao da iz interesa istrage ne može da o tome govori.

„Ima različitih pomaka. U poslednjem slučaju utvrdili smo tip i vrstu eksploziva i način izvršenja, ali iz interesa istrage ne mogu da vam kažem više detalja“, rekao je Stefanović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala