Likvidiran islamista koji je ubio četiri marinca

© AP Photo / WRCB-TVPucnjava u Tenesiju
Pucnjava u Tenesiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naturalizovani građanin SAD, rođen u Kuvajtu, Mohamad Jusuf Abdulaziz, ubijen je u pucnjavi sa policijom, posle divljanja u dva vojna objekta u Čatanugi u Tenesiju, kada je ubio četiri marinca.

Taj 24-godišnji inženjer boravio je u Jordanu od aprila do novembra, rekli su za Rojters vladini izvori i Abdulazizovi prijatelji. Jedan prijatelj iz detinjstva rekao je da otišao tamo zbog posla.

Istražitelji će pokušati da ustanove da li je on bio deo organizacije ili „usamljeni militantni vuk“, radikalnih američkih muslimana, za koje je Barak Obama rekao da predstavljaju veći rizik za zemlju nego operacije velikih razmera.

Pucnjava u Tenesiju - Sputnik Srbija
Američki marinci poginuli u pucnjavi

Prijatelji su šokirani akcijama Abdulaziza, koji je živeo oko 241 kilometar dalje od Frenklina u Tenesiju, ali se vratio u svoj grad da poseti rodbinu za sveti mesec Ramazan koji je završen u četvrtak.

Predstavnici zakona su rekli da istražuju da li je Abdulaziza inspirisala Islamska država ili slične militantne grupe, s obzirom na to da je Islamska država zapretila da će pojačati nasilje tokom Ramazana. Federalni istražni biro izjavio je juče da nema naznaka da je napad povezan sa tom grupom.

Abdulaziz je počeo sa pucnjavom na zajednički regrutni centar u tržnom centru, gde je mecima rasturio staklo fasada, a zatim se odvezao u Mornarički rezervni centar, 10 kilometara dalje, gde je ubio četiri marinca, pre nego što je ubijen. Troje ljudi je bilo povređeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala