Ekonomska saradnja pravi način za zbližavanje Rusije i Evrope

© Sputnik / Aleksej Družinjin / Uđi u bazu fotografijaPatrik Pujane
Patrik Pujane - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnik uprave „Totala“ Patrik Pujan smatra da su ekonomske integracije najpravilniji put ka političkoj stabilnosti u odnosima između Rusije i Evrope.
Grčka - Sputnik Srbija
EU objedinjuje strah, a ne poverenje

„Rusija i Evropa nisu pitanje geografije, već ekonomskih integracija. Pre nekoliko godina vođeni su razgovori o dubljoj ekonomskoj integraciji i po mom mišljenju to je pravi put, jer on omogućava jačanje političke stabilnosti“, rekao je Pujan u intervjuu „Komersantu“.

Šef „Totala“ rekao je da u kompleksnom diplomatskom kontekstu, u uslovima sankcija, takve kompanije kao što je „Total“ „treba da nastave da se drže svoje dugoročne strategije“.

„Najbolja strategija za biznis omogućava uspostavljanje političke saradnje — to će očuvati ekonomske veze sa Rusijom, ne treba se za to plašiti. Nekad je to komplikovano, ali je naš posao da pronađemo takva rešenja“, izjavio je Pujan.

Odnosi između Rusije i Zapada su se pogoršali zbog situacije u Ukrajini. Sankcije koje su krajem jula prošle godine EU i SAD uvele nekim licima i ruskim kompanijama proširile su se na celu rusku ekonomiju.

Rusija je na to odgovorila tako što je ograničila uvoz prehrambenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije — iz Amerike, Kanade, Australije i Norveške.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala