Ceremonija na mestu rušenja „boinga“ u Donbasu

© AP Photo / Mstyslan ChernovMalezijski avion MH17
Malezijski avion MH17 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na pomen poginulima došli su ne samo žitelji zaseoka Grabvova, u čijem je rejonu pao avion, nego i ljudi iz drugih gradova Donbasa. Na mestu gde je ležala najveća olupina aviona, planira se podizanje spomenika.

Događaju prisustvuju šef samoproglašene Donjecke narodne republike Aleksandar Zaharčenko, potpredsednik narodnog saveta DNR Denis Pušilin i predstavnici komande ustanika DNR. 

Polaganje cveća ispred holandske ambasade u Kijevu na godišnjicu rušenja malezijskog MH17 aviona. - Sputnik Srbija
Pitanja bez odgovora o rušenju malezijskog „boinga“

Na mestu gde će biti postavljen kamen okupilo se nekoliko stotina ljudi. U ceremoniji učestvuju predstavnici raznih konfesija – pravoslavni sveštenik i muftija. Na trgu na kojem će biti postavljen kamen nalaze se zastave država čiji su građani poginuli u avionskoj nesreći. 

Po završetku ceremonije biće pušteno 298 belih balona.

Putnički avion „boing 777“ koji je 17. jula 2014. godine leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur pao je u Donjeckoj oblasti. Poginulo je svih 298 putnika, među kojima 85-oro dece i 15 članova posade. Kijevske vlasti za nesreću su optužile ustanike Donbasa, koji su te optužbe odbacili tvrdeći da nisu posedovali sredstva kojima bi mogli da obore avion na takvoj visini. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala