MUP: Nagrada za informacije o kukastom krstu

© Foto : Printskrin Jutjub, kanal MUP-a HrvatskeOsumnjičeni za crtanje kukastog krsta na Poljudu
Osumnjičeni za crtanje kukastog krsta na Poljudu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić je najavio da će u četvrtak da iskoristiti mogućnost raspisivanja nagrade za informacije o tome ko je nacrtao kukasti krst na Poljudu.

Ostojić je, kako prenosi portal „Jutarnjeg lista“, rekao da će to učiniti ako kriminalističko istraživanje i pomoć građana ne urodi plodom.

„Policija još nije u fazi raspisivanja nagrade, ali ako istraga ne donese rezultat, a preporuka bude da im to može pomoći, sigurno ću to napraviti“, rekao je Ostojić.

Splitska policija je juče na svom sajtu i kanalu MUP-a na Jutjubu objavila video-snimak na kojem se vide dve nepoznate osobe koje se dovode u vezu sa iscrtavanjem kukastog krsta na stadionu Poljud u Splitu.

Sprovodeći istragu u vezi sa događajem od 12. juna, policija je na snimcima od 8. na 9. jun uočila dve osobe koje preskaču ogradu.

Jedan od muškaraca obučen je u kratke pantalone i majicu sa kapuljačom dugih rukava svetle boje, dok je drugi u dugim pantalonama i tamnoj majici sa kapuljačom.

Obojica su kapuljačama delimično maskirala lice, a na snimku se vidi i kako sa sobom preko ograde unose ranac. Nadležni su zamolili građane da pomognu u otkrivanju njihovog identiteta.

Pretpostavlja se da je kukasti krst nastao izlivanjem herbicida koji je uništio deo travnjaka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala