Predsednik Ruskih Železnica sa srpskim učenicima u Sankt Peterburgu

© Foto : Ustupile Ruske ŽelezniceVladimir Jakunjin sa učenicima iz Srbije
Vladimir Jakunjin sa učenicima iz Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devetnaest učenika, pobednika takmičenja iz poznavanja ruske istorije i kulture, sastalo se juče sa predsednikom Ruskih železnica Vladimirom Jakunjinom u Sankt Peterburgu, gde su doputovali na njegov poziv.

Put je organizovala kompanija „RŽD Internešnel“, koja realizuje projekat izgradnje i rekonstrukcije železničke infrastrukture Srbije, saopštile su Železnice Srbije.

Učenici su obišli zgradu železničke stanice Male Oktobarske železnice. Poseban deo programa, koji je izazvao najveće interesovanje, bila je vožnja vozom „Skaska“ od stanice Kupčino do stanice Carskoseljska (grad Puškin).

Ruske železnice obnavljaju školu u Golubincima - Sputnik Srbija
Ruske železnice obnavljaju školu u Golubincima (video)

Jakunjin se provozao sa učenicima i ispričao im o železničkom saobraćaju i infrastrukturi u Rusiji, ali i podelio s njima zanimljive činjenice iz železničke istorije. Na kraju ekskurzije svi gosti su dobili poklone od Oktobarske železnice za uspomenu.

Narednih dana srpski učenici će posetiti Ermitaž i Peterhof, ići na ekskurzije u obilazak reka i kanala severne prestonice, a posetiće i Muzej železničkog saobraćaja na Varšavskoj železničkoj stanici.

Grupa dece je sačinjena od pobednika takmičenja iz poznavanja ruske istorije i kulture, koje je organizovala kompanija „RŽD Internešnel“ u aprilu 2015. godine u 17 škola u gradu Pančevu, na kome je učestvovalo oko 300 učenika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala