U Srebrenici nije bilo genocida, sve je plan Zapada (video)

© Foto : Jutjub printskrinŠejh Imran Husein
Šejh Imran Husein - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Šeik Imran Husein, ugledni islamski teolog i filozof, naveo je u poruci muslimanima sa Balkana da zločin koji se dogodio u Srebrenici nije genocid.

U, kako je rekao, „poruci muslimanskoj zajednici u Bosni, ali takođe i onima na Kosovu i Metohiji, Albaniji, Makedoniji i čitavom regionu Balkana“, koja je postavljena na Jutjub, Husein navodi da je u Srebrenici „sproveden sistemski plan poguran od strane Zapada i NATO-a…“.

On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i naveo da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici.

„To je moje mišljenje i želim da ga podelim sa bošnjačkim muslimanima je da verujem da bi većina pravoslavnih hrišćana u BiH, Srbiji i regionu takođe osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici“, naveo je Husein.

Srebrenica - Sputnik Srbija
Britanija podnela najgoru verziju rezolucije

On je siguran da ga „ne bi odobrili i bili deo sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade“.

Husein je dodao da su takav sistematski genocid „isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Severnoj Americi“.

„Ali pitam vas u Bosni, pre svega muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno verujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?

Srebrenica - Sputnik Srbija
Srebrenica — dokle više manipulacija

Ja to ne mislim i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu“, istakao je Husein, čija titula šeika (učenjaka) znači da on tumači veru i pojašnjava njene propise, podučava druge veri, poziva u nju i objašnjava je.

Verski predstavnik muslimana je pozvao srpsku vladu i vladu u BiH da sprovedu referendum među pravoslavnim hrišćanima u Srbiji i BiH i vide šta narod o tome ima da kaže.

„Uveren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja nevinih muslimana izbeglica u Srebrenici. Ukoliko većina naroda osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To je moje pitanje. Ako je genocid, to mora da bude deo državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cele zajednice, cele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne verujem“, rekao je Husein.

Vitalij Čurkin u Savetu bezbednosti - Sputnik Srbija
Ruski veto zaustavio britansku rezoluciju

Najbolji način je da saznate, kako je istakao, a kada dobijete odgovor da ne odobravaju šta se desilo u Srebrenici i da osuđuju to, „onda ne možete to da nazovete genocidom, već morate da pronađete pojedince koji su odgovorni za ubijanje i osudite te ljude i njih kaznite, a ne ceo narod, a to je ono što pokušava da se uradi sa britanskom rezolucijom“.

Husein je kazao da je Rusija bila veoma mudra kad je uložila veto na tu rezoluciju, „koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava“.

Šeik Imran Husein je rođen na ostrvu Trinidad u Karipskom moru 1942. godine i indijskog je porekla.

Završio je Naučni institut u Karačiju, radio u diplomatiji u Ministarstvu spoljnih poslova Trinidada i Tobaga, ali je dao ostavku 1985. godine da bi se posvetio islamu.

Obavljao je više verskih funkcija u raznim institucijama, predavao na brojnim institutima i školama u Pakistanu i Americi i napisao 12 knjiga islamske tematike.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala