Srebrenički Srbi zabrinuti posle napada na Vučića

© Tanjug / ZORAN ZESTICSrpsko groblje u Bratuncu, blizu Srebrenice
Srpsko groblje u Bratuncu, blizu Srebrenice - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbi u Srebrenici zabrinuti su posle jučerašnjeg napada na srpskog premijera Aleksandra Vučića u Memorijalnom centru Potočari i ocenjuju da se radi o napadu na državu Srbiju i srpski narod.

Predsednik Skupštine opštine Srebrenica Miloš Milovanović osudio je napad na Vučića. On je kazao da se radi o napadu na državu Srbiju i srpski narod, ali i na demokratiju, toleranciju, mir, suživot.

Srpsko groblje u Bratuncu, blizu Srebrenice - Sputnik Srbija
Parastos u Podrinju — 23 godine zločina bez kazne (foto)

„Mislim da će nas taj događaj vratiti mnogo godina unazad“, istakao je Milovanović.

On je objasnio da ne može reći da li su napadači ljudi iz Srebrenice, ali da bi želeo da nisu, te da će istraga pokazati ko su.

„Sigurno je da je taj napad bio organizovan, da je pripreman, i da je to napad na državnika države Srbije, što sigurno nije dobra poruka, posebno za nas koji živimo ovde u Srebrenici“, kazao je Milovanović.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Stefanović: Plašim se da će izostati istraga

Zamenica načelnika opštine Srebrenica Biljana Rakić najoštrije je osudila jučerašnji napad, ističući da se radi o velikom propusti organizatora i bezbednosnih agencija.

„Mislim da će ovo značajno uticati na proces pomirenja i suživot. Srebrenica je inače poznata po tome kako napravi pet koraka unapred i uvek pred ovakve događaje vrati tri koraka unazad. To je konstantno prisutno u Srebrenici. Imam utisak da neko sa strane ne dozvoljava Srebrenici da napreduje kako bi trebalo“, naglasila je ona.

Mladen Grujičić, predsednik opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca Srebrenice smatra da je ono što se juče desilo u Potočarima ostavilo je neobrisiv trag na Srbe u Srebrenici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala