Keri: Moguć dogovor sa Iranom

© Sputnik / Aleksandar Maksimenko / Uđi u bazu fotografijaDžon Keri
Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je danas nadu da bi velike sile i Iran mogle da postignu dogovor o iranskom nuklearnom programu, mada i dalje ostaje nekoliko spornih pitanja da budu rešena.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov planira da učestvuje u pregovorima u Beču

„Mislim da stižemo do neki stvarnih odluka. To ću reći jer imamo nekoliko teških stvari da uradimo… I dalje se nadam. Nadam se“, rekao je Keri novinarima u Beču.

Keri svoju nadu bazira na sastanku sa iranskim ministrom inostranih poslova Muhamadom Džavadom Zarifom koji je imao u Beču, mada je dodao su nekoliko teških stvari ostale bez dogovora.

Pregovori danas ulaze u 16. dan, dok je tri puta produžavan krajnji rok za postizanje dogovora Grupe 5+1 i Irana, počev od 31. marta ove godine.

Na dnevnom redu sastanka je sklapanje dogovora kojim bi se nametnulo dugoročno ograničenje na iranski nuklearni program, koji bi Teheran „lako mogao da modifikuje“ u proizvodnju nuklearnog naoružanja, u zamenu za „oslobađanje“ na desetine milijardi dolara koji su „zaleđene“ oštrim međunarodnim sankcijama, dodaje AP.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala